Μια διαφορετική δεξίωση γάμου

Συνέβη σε μένα προσωπικά, συνέβη στη Σκόπελο. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν οι άνθρωποι έχουν κάποια αίσθηση χιούμορ και φυσικά διάθεση.

Η τελετή των γάμων έγινε στις 21 Σεπτεμβρίου 2009. Δύο γάμοι σε διαφορετικά σημεία. Πού; στη Σκόπελο. Σ' αυτό το νησί που όσο περισσότερο το γνωρίζω τόσο και πιο πολύ μου αρέσει. Μέχρι που σκέφτομαι να "απομακρυνθώ" κάποια στιγμή εκεί, μόνιμα πλέον. Επειδή ακόμα όμως είμαι πολύ μικρή (not) ίσως πραγματοποιηθεί λίγα χρόνια μετά!
Στο θέμα μας: Η δεξίωση των γάμων, το δείπνο δηλ. έγινε στον ίδιο χώρο. Το ένα ζευγάρι Αμερικανοί πολίτες το άλλο ζευγάρι Αγγλίδα νύφη και Πολωνός γαμπρός. Ηταν πανέμορφα, μείγμα διαφορετικής κουλτούρας, νοοτροπίας, συνηθειών αλλά και με πολλούς κοινούς παρανομαστές, όπως η προαναφερθείσα αίσθηση χιούμορ. Γιατί υπήρχαν πραγματικά αστείες στιγμές αλλά υπήρχε και η απαιτούμενη "σοβαρότητα" . Το σύνολο των ατόμων ήταν 50 και για τις δύο οικογένειες. Θέλω εδώ να επισημάνω ακόμα μια φορά το πόσο μου αρέσουν οι πολιτικοί γάμοι αυτού του είδους γιατί γίνονται αποκλειστικά και μόνο επειδή είναι επιλογή των ζευγαριών. Από την ημερομηνία του γάμου, το σχεδιασμό, τους καλεσμένους, την τοποθεσία, τα πάντα. Και το χαίρονται αφάνταστα γιατί όλα σχεδιάζονται με μοναδικό παράγοντα τις επιθυμίες τους και μόνο αυτές. Δεν έχω απολύτως τίποτα με τους θρησκευτικούς γάμους, μου αρέσουν πολύ και όλη η διαδικασία , αλλά εμπλέκονται πολλά άτομα με αποτέλεσμα το ζευγάρι που πρόκειται να παντρευτεί έχει εκπληρώσει ίσως ελάχιστα απ' όσα πραγματικά ονειρευόταν.
Είναι καιρός να σταματήσουμε πλέον να καλούμε στο γάμο μας πρόσωπα από υποχρέωση και μόνο ή να προσπαθούμε να εκπληρώσουμε τις επιθυμίες όλων εκτός από τις δικές μας.
 
 
 

Comments

Popular Posts