Μύθοι για τις Wedding Planner

Πολλές αποφάσεις χρειάζεται να πάρετε όταν σχεδιάζετε το γάμο σας, πολλές οι επιλογές. Πού και πώς θα παντρευτείτε, πού θα γίνει η δεξίωσή σας, τί λουλούδια θα διαλέξετε, ποιά θα είναι τα χρώματά σας, ποιές οι καλύτερες τιμές, ποιός ο πιο αξιόπιστος χώρος για τη δεξίωσή σας και το πιο σημαντικό,  ποιός θα είναι υπεύθυνος για όλα αυτά ; ποιός θα τους συντονίσει όλους και όλα ώστε εσείς να μπορείτε να χαρείτε χωρίς άγχος τη μέρα του γάμου σας; 


Υπάρχουν πέντε μύθοι σχετικοί με την πρόσληψη μιας wedding planner/ οργανώτριας γάμου:


Μύθος πρώτος : Δεν χρειάζεται να προσλάβετε κανέναν να οργανώσει το γάμο σας, κοστίζει πολλά και μπορείτε μόνες σας να ανταπεξέλθετε σε όλα. 


Αλήθεια : Αν δεν προσλάβετε μια wedding planner να σας βοηθήσει στην οργάνωση του γάμου σας, θα σας κοστίσει χρόνο, χρήματα και πολλλλύ άγχος. Πιθανότατα θα είναι η πρώτη φορά που θα οργανώσετε ένα τόσο μεγάλο γεγονός έτσι λοιπόν δεν είναι καλύτερα να απευθυνθείτε σε επαγγελματία ειδικά όταν τόσα πολλά πρόκειται να συμβούν;  Σκεφτείτε τη wedding planner ως την ασφάλειά σας όπου ο γάμος σας θα γίνει ακριβώς όπως εσείς τον θέλετε και ότι τα χρήματα που τελικά θα δώσετε θα είναι η καλύτερη επένδυσή σας. 
Μπορεί να περάσετε πολλές ώρες της μέρας τηλεφωνώντας προμηθευτές, ψάχνοντας χώρο δεξίωσης, που δεν είναι ούτε κατά διάνοια κοντά στον προϋπολογισμό σας. Μια έμπειρη wedding planner μπορεί να σας φέρει σ' επαφή με προμηθευτές που σας ταιριάζουν και πάνω από όλα να σας φέρει σ' επαφή με επαγγελματίες που μπορεί να διαπραγματευτεί  πολύ καλύτερα από εσάς ώστε να επιφέρει το ποθητό οικονομμικό αποτέλεσμα.  Στο τέλος θα διαπιστώσετε ότι τα χρήματα που επενδύσατε στη wedding planner τα έχετε ήδη βγάλει από τις υπηρεσίες που σας προσέφερε. 


Μύθος δεύτερος: Μπορεί η οικογένεια και ειδικά η μητέρα σας να βοηθήσει στην οργάνωση του γάμου σας και οι φίλοι σας επίσης. 


Αλήθεια : Πιστεύετε ότι η  μητέρα σας θα προσέχει τον ανθοπώλη όταν φέρνει τα λουλούδια ή θα προτιμήσει να είναι έγκαιρα στην τελετή ;  Οι γονείς και οι φίλοι σας έρχονται στο γάμο σας για να γιορτάσουν μαζί σας, θα προτιμήσετε να τους αναθέσετε καθήκοντα;  Επίσης οι γονείς και οι φίλοι σας δεν είναι ειδικοί ώστε να ανταπεξέλθουν σε δυσκολίες και αναποδιές που σ΄ένα τόσο μεγάλο γεγονός μπορεί να συμβoύν, πάντα συμβαίνουν αναποδιές! Προσλαμβάνοντας μια wedding planner είστε σίγουροι ότι οι φίλοι και οι γονείς σας θα διασκδάσουν μαζί σας. 


Μύθος τρίτος : Αφού η wedding planner θα αναλάβει το γάμο σας εσείς δεν θα έχετε άποψη, δεν θα μπορείτε να ασχοληθείτε με την οργάνωση. 


Αλήθεια : Η wedding planner είναι η βοηθός σας, η σύμβουλος σας, η ασφάλειά σας. Η σωστή wedding planner ξέρει να σας ακούει, να σας προσέχει και να φροντίσει να γίνουν όλα όπως εσείς θέλετε. Θα προτείνει, θα σας συστήσει προμηθευτές αλλά το κύριο μέλημά της είναι να κάνει αυτό που εσείς και ο σύντροφός σας θέλετε. Μπορείτε να οργανώσετε ότι και όσο θέλετε και να αποφασίσετε σε ποιούς τομείς θα χρειαστείτε τη βοήθειά της.
Οργανώνοντας ένα γεγονός τόσο μεγάλο και ακριβό οικονομικά όπως ο γάμος,  μπορεί να γίνει υπερβολικά αγχωτικό. Η wedding planner θα φροντίσει να απαλλαγείτε από το πρόσθετο βάρος, να είστε ξεκούραστες και να αναλάβει μόνο αυτό που εσείς θα επιλέξετε να της αναθέσετε. 


Μύθος τέταρτος : Θέλετε να τα φτιάξτε όλα μόνες σας


Αλήθεια : φυσικά και όχι. Ισως να επιχειρήσετε να φτιάξτε κάτι μόνες σας, όπως να γράψετε εσείς τους φακέλους των προσκλητηρίων σας,  γιατί κάνετε και καλά γράμματα ή να φτιάξτε τα κεντρικά διακοσμητικά τραπεζιών των καλεσμένων σας στη δεξίωση. Φυσικά και μπορείτε αν ειδικά αυτό σας διασκεδάζει και έχετε και κάποια καλλιτεχνική φλέβα ακόμα καλύτερα. Αναθέστε στη wedding planner να κάνει αυτά που εσείς δεν θέλετε ή δεν μπορείτε ή σας κουράζουν. Αυτό που πραγματικά δεν θέλετε είναι να κάθεστε την παραμονή του γάμου σας και να φτιάχνετε τους φιόγκους στις μπομπονιέρες σας. 


Μύθος πέμπτος : Ο χώρος δεξίωσης έχει δικό του συντονιστή, δεν χρειάζεται να προσλάβω wedding planner. 


Αλήθεια : Το άτομο που βρίσκεται υπεύθυνο στο χώρο δουλεύει για το χώρο, όχι για εσάς. Ευθύνη του/της είναι η καλή λειτουργία του χώρου που εργάζεται και τίποτα παραπάνω. Δεν θα σας απαλλάξει από το άγχος αν ξαφνικά ο DJ δεν έχει εμφανιστεί. 


Υπάρχει ακόμα μία μεγαλύτερη αλήθεια. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε ποιούς απευθύνεστε. Αν καταλήξετε να συνεργαστείτε με wedding planner τότε θα πρέπει να είναι επαγγελματίας. Να ασχολείται μόνο με αυτό. Δεν μπορεί να είναι και ανθοπώλης και οργανωτής γάμου και φωτογράφος, σωστά ; το αναφέρω γιατί ειδικά στην εποχή που διανύουμε,  της οικονομικής κρίσης,  όλοι στο χώρο της βιομηχανίας του γάμου προσπαθούν να τα κάνουν όλα. Λυπηρό γιατί έτσι δυσφημίζονται και οι πραγματικοί επαγγελματίες γιατί όπως λέει και ο λαός .. πολλά καρπούζια σε μια μασχάλη δεν χωράνε. 

Comments

Popular Posts