Γάμος και φτιάξτο μόνη σου. DIY (Do It Yourself)

Ποιά η σχέση του παραπάνω άρθρου με το γάμο; αμεσότατη.  Ιδιαίτερα ενόψει των οικονομικών ανατροπών, κρίσεων,  όπως θέλετε πέστε το, πολλές μέλλουσες νύφες ανακαλύπτουν το ταλέντο τους σχετικά με τη χειροτεχνία ή προσπαθούν ν' αποκτήσουν κάποιο.  Προσκλητήρια, μπομπονιέρες, διακοσμητικά, ακόμα και βιβλία καλεσμένων μπορούν να δημιουργηθούν από εσάς. Για να χαίρεστε ακόμα περισσότερο τη μέρα του γάμου σας συμμετέχοντας το δυνατόν περισσότερο. Προϋπόθεση ότι θα έχετε αποφασίσει τί θέλετε πολύ νωρίτερα για να έχετε και τον απαιτούμενο χρόνο να το αντικαταστήσετε,  στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.
Πρόσφατα ανακάλυψα με μεγάλη μου ευχαρίστηση ότι υπάρχουν άφθονα blog με θέμα τις χειροτεχνίες ... και στα ελληνικά. Συγχωρήστε τη μέχρι στιγμής άγνοιά μου αλλά μπροστά στην πληθώρα των site χειροτεχνίας που υπάρχουν στ' αγγλικά.. .. έτσι συνάντησα και την καινούργια μου φίλη Νένα  http://nena-creations.blogspot.com.

Το Σάββατο 7/11 σε γάμο που είχα "φτιάξαμε" καταλάθος βιβλίο καλεσμένων. Τώρα πώς γίνεται κάτι παρόμοιο καταλάθος ε! αυτό κι αν είναι (α)δυνατόν. Επιλέξαμε το σχέδιο, δε θέλαμε κάτι που υπάρχει ήδη στο εμπόριο και προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε το εγχείρημά μας. Τέλος σε συνεργασία πάντα ομάδας, μπορώ να πώ ότι φτιάξαμε κάτι αξιοπρεπές. Δυστυχώς δεν το έχω σε φωτογραφία αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα σας το παρουσιάσω. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι αν δεν δοκιμάσεις κάτι δε μπορείς να ξερεις αν θα τα καταφέρεις.

Τί είναι αυτό που μας οδηγεί να κατασκευάσουμε δικά μας αντικείμενα ; και γιατί η χειροτεχνία ως χόμπι έχει επιστρέψει στη ζωή μας; Μέσω της χειροτεχνίας η δημιουργικότητά μας εκφράζεται, ο εσωτερικός μας κόσμος παίρνει μορφή σε ένα υλικό και οι ισορροπίες επανέρχονται. Ας μη ξεχνάμε ότι η χειροτεχνία είναι η πρώτη μορφή εργασίας του ανθρώπου που για πάρα πολλά χρόνια ήταν το βασικότερο μέσο, το μοναδικό ίσως δουλειάς.

Καλές δημιουργίες.

Comments

Νένα said…
Πραγματικα γλυκια μου Κωνσταντινα με συγκινησες με την αναφορα του blog μου στο δικο σου blog!Η χειροτεχνια οπως θα διαπιστωσες για μενα ειναι κατι το μοναδικο,με γεμιζει αφανταστα.Θα χαρω πολυ να σε βοηθησω σε οτιδηποτε χρειαστεις!

ααα περιμενω να δω και καμια φωτο οταν καταφερεις απο το βιβλιο ευχων που κανατε!

Φιλια,Νενα.
Να είσαι σίγουρη ότι πλησιάζει αυτή η στιγμή, να ζητήσω τη βοήθειά σου εννοώ.

Καλό Σαββατοκύριακο

Popular Posts