Λίστα Γάμου

Αυτό το post ήθελα να το αναρτήσω εδώ και πολύ καιρό, επαγγελματικές υποχρεώσεις όμως δεν μου έκαναν τη χάρη.

Θα έχετε δει υποθέτω σε πληθώρα καταστημάτων ταμπέλες που αναφέρουν ότι το κατάστημα έχει ΛΙΣΤΑ ΓΑΜΟΥ. Καταστήματα διακοσμητικών και μικροαντικειμένων, χαλιών, επίπλων, οικιακού εξοπλισμού, ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, ηλεκτρονικού κλπκλπ. και κάθε τόσο και ένα καινούργιο κατάστημα κάνει την είσοδό του στη λεγόμενη "βιομηχανία γάμου". Μέχρι και μικρά καταστήματα με είδη δώρων παρέχουν Λίστα Γάμου. Τώρα τί λίστα γάμου θα κάνεις σε παρόμοια καταστήματα αληθινά δεν ξέρω. Το θέμα μου όμως, τουλάχιστον για σήμερα, δεν είναι αυτό. Το θέμα μου είναι ότι οι λίστες γάμου τείνουν ν' αφανιστούν. Γι' αυτό καλοί μου έμποροι βρείτε κάτι καινούργιο και πρωτοποριακό να βάλετε στην ταμπέλα σας. Οπως κάτι έξυπνο που είδα σε ζευγάρια του εξωτερικού πρόσφατα έκαναν λίστα γάμου για αγορά computer, camera, printer και γενικά ηλεκτρονικό εξοπλισμό και μάλιστα γραφείου.

Θα έχετε όλοι λίγο πολύ πάει σε κάποιο γάμο μέσα στο καλοκαίρι που μας πέρασε. Ολο και κάποιος γνωστός, συγγενής, φίλος παντρεύτηκε. Είδατε πουθενά λίστα γάμου σε κατάστημα; υποθέτω ότι είδατε αριθμό λογαριασμού τράπεζας. Σωστά; και μπορεί να φαίνεται κάπως ψυχρό αλλά είναι ρεαλιστικότατο. Οσο για τις τράπεζες τρίβουν τα χέρια τους όλες σιγά - σιγά μπαίνουν στο παιχνίδι. Δε θα μου είναι έκπληξη αν σε λίγο καιρό δώ στις τράπεζες αριθμό λογαριασμού βάφτισης!!!!!


Σε πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Αγγλία ανάμεσα σε 1564 άτομα αποκαλύφθηκε ότι τα δώρα γάμου από εμπορικά καταστήματα, δεν είναι καθόλου δημοφιλή πλέον. Εκτός ελάχιστων περιπτώσεων όπως γονείς και κοντινοί συγγενείς οι περισσότεροι δίνουν κάποιο χρηματικό ποσό. Πέρασε ο καιρός που οι τοστιέρες, τα βάζο, τα μαχαιροπήρουνα κλπ. αποτελούσαν δώρο γάμου. Και είναι  λογικό γιατί το 70% των ζευγαριών πριν παντρευτούν συζούν και έχουν ήδη προμηθευτεί αυτά που χρειάζονται για το σπίτι τους. Οταν έρθει η στιγμή να παντρευτούν το σπίτι τους είναι ήδη εξοπλισμένο. Αντι αυτού προτιμούν και θέλουν μέρος των χρημάτων που θα συγκεντρώσουν να το διαθέσουν στο γαμήλιο ταξίδι τους και όχι στην αντικατάσταση της κρεβατοκάμαράς τους με καινούργια. Πράγμα που προσωπικά το "πατρονάρω" γιατί κατά την ταπεινή μου γνώμη το να κάνεις ένα ενδιαφέρον ταξίδι με το σύντροφό σου αφήνοντας τα πάντα πίσω σου είναι το ωραιότερο δώρο. Γιατί ειδικά αυτό το ταξίδι, το ταξίδι του μέλιτος έχει ιδιαίτερη σημασία ; Ακριβώς επειδή υπάρχει η δυνατότητα στο γάμο να συγκεντρωθούν περισσότερα χρήματα ώστε να πραγματοποιήσουν και ένα ταξίδι που σε άλλη περίπτωση μάλλον είναι αδύνατον.
 Γιατί για να είμαστε ρεαλιστές λίγα είναι τα ζευγάρια που έχουν και θα έχουν την άνεση και μετά το γάμο τους να πάνε ταξίδι στις Μαλδίβες για 10 μέρες!

Σε ότι αφορά στα στατιστικά στην Ελλάδα δε νομίζω ότι έγινε παρόμοια έρευνα, αλλά από όσο ξέρω ισχύει η ίδια κατάσταση

Comments

Popular Posts