Tips για το γιορταστικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας

11 μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, τη μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου για θρησκευτικούς λόγους και όχι μόνο. Μέρες συνάθροισης της ευρύτερης οικογένειας, τραπεζώματα σε φιλικά σπίτια με πολύωρες "στάσεις" στα τραπέζια, έξοδοι, ρεβεγιόν και ευκαιρία για ταξίδια για όσους μπορούν τελικά. Ξέρουμε όμως ποιός είναι ο "καθώς πρέπει" τρόπος στρωσίματος ενός επίσημου τραπεζιού; (marthastewart.com). Ο τρόπος αυτός σερβιρίσματος ισχύει για κάθε είδους επίσημη εκδήλωση-γεύμα.

Ολο το τελετουργικό βήμα προς βήμα :

Η σειρά τοποθέτησης των πηρουνιών στα αριστερά και των μαχαιριών στα δεξιά αναλογούν στον αριθμό των πιάτων που περιλαμβάνει το μενού. Ξεκινάμε πάντα από αυτά που βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά.Είναι πολύ κομψό η πετσέτα να τοποθετείται μέσα στο πιάτο. Στην περίπτωση που θα σερβίρετε σούπα η πετσέτα μπαίνει αριστερά από το πιάτο.  Οι χαρτοπετσέτες ... απλώς δεν υπάρχουν. Τα τραπεζομάντηλα χρειάζεται να είναι αψεγάδιαστα, συνήθως άσπρα λινά αλλά λόγω της εορταστικής ατμόσφαιρας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο runner προσθέτοντας χρώμα στη γιορταστική ατμόσφαιρα.  Το κουτάλι και το πηρούνι στα οριζόντια είναι για το γλυκό.
Σε ότι αφορά στα ποτήρια τοποθετούνται 3 (νερού, κρασιού) στη δεξιά μεριά των πιάτων με πρώτο το ποτήρι νερού.
 
 
 
 





Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση.

p.s. στην περίπτωση που θέλετε να διακοσμήσετε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας με κεριά φροντίστε να μην έχουν άρωμα γιατί θα αναμιγνύεται με τις μυρωδιές των φαγητών και δεν είναι ότι καλύτερο.

Comments

Νένα said…
Πολυ ενδιαφερον το θεματακι!!!Δεν τα παω καλα με τα μαχαιροπιρουνα!!!
Ολοι μας δεν τα πάμε καλά και δεν είναι απαραίτητο τουλάχιστον στην καθημερινότητά μας. Θα έπρεπε να μη κάνουμε τίποτε άλλο από το να ασχολούμαστε με τί είναι και τί όχι σωστό. Λόγω φύσης της δουλειάς μου όμως χρειάζεται να ξέρω κάποια πράγματα και θεώρησα σωστό λόγω ημερών να τα μοιραστώ.

Popular Posts