Γάμος και λίστα καλεσμένων

Ενα τεράστιο θέμα που θα χρειαστεί πολλά post για να αναλυθεί. Ενα θέμα που απαιτεί σύνεση,  λογική, υπομονή και φυσικά χρόνο. Διανύουμε την υψηλότερη σε γάμους περίοδο και πριν καταλήξετε στη λίστα των καλεσμένων σας θα πρέπει να έχετε υπόψη σας κάποια tips ώστε ο γάμος σας να έχει περισσότερη επιτυχία.


1. Καταλήξτε πόσο μεγάλος θέλετε να είναι ο γάμος σας. Θα είναι μικρός γάμος με την οικογένειά σας και λίγους αγαπημένους φίλους ή μεγάλος και θα καλέσετε τους πάντες ; 
2. Ο καθένας σας πρέπει να φτιάξει από μια λίστα, συμπεριλαμβανομένων και των γονέων σας.
3. Δημιουργήστε μια λίστα με αυτούς που πιστεύετε ότι θα έρθουν οπωσδήποτε. Μια δεύτερη με αυτούς που πιθανότατα δεν θα έρθουν, θα εξαρτηθεί αν τελικά τους καλέσετε από την τελική σας λίστα, κοντολογής από τα οικονομικά σας. 
4.Ποιός είναι ο προϋπολογισμός σας; το σπουδαιότερο που θα έπρεπε να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε οτιδήποτε. Πόσους καλεσμένους "αντέχετε" να καλέσετε ; αν δεν έχετε πολλά χρήματα θα πρέπει να αναθεωρήσετε οπωσδήποτε τη λίστα καλεσμένων σας. 
5. Προσδιορίστε τη λίστα καλεσμένων σας ως προς την εκκλησία που θα γίνει το μυστήριο του γάμου αλλά και ως προς το χώρο της δεξίωσής σας. Αυτό βοηθάει δραματικά.
6.Θυμηθείτε : Συμπεριλαμβάνοντας λιγότερους καλεσμένους έχετε την ευκαιρία να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα στην ποιότητα του μενού που θα προσφέρετε, στη διακόσμησή σας, στο νυφικό σας κλπ.
7. Μην επιμένετε να καλέσετε άτομα που δε γνωρίζετε καλά, γιατί συνήθως το θέλουν οι γονείς σας, ιδιαίτερα όταν δεν πρόκειται να τους ξαναδείτε. 
8. Συζητήστε τις λίστες που φτιάξατε εσείς, ο σύντροφός σας και οι γονείς σας, δεν είναι ευγενικό να αποφασίσετε μόνοι σας. Οταν υπάρχει οικονομικό θέμα υπάρχει και κατανόηση, πολλές φορές όμως αποφασίζουμε να μη καλέσουμε κάποιον/α που δε συμπαθούμε αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό πρόσωπο στον σύντροφό μας ή στους γονείς μας. 
9. Φροντίστε να ξεκαθαρίσετε με τους μονούς φίλους σας αν θα φέρουν σύντροφο, αν οι οικογένειες που προσκαλείτε φέρουν παιδιά κλπ. 
10. Οταν προσκαλείτε άτομα που δεν γνωρίζετε καλά ή καθόλου θα δυσκολευτείτε ακόμα περισσότερο όταν θα φτάσει η στιγμή να τους τοποθετήσετε στα τραπέζια. Ποια θα είναι τα κριτήριά σας ; 





Comments

Popular Posts