Τελετή γάμου και δεξίωση με .. χαρακτήρα

Λίγες μέρες πριν διάβασα σ' ένα blog officiant, είναι αυτοί που εκτελούν γάμους στο εξωτερικό, την εξής φράση που απευθυνόταν ως ευχή στο ζευγάρι: 
" εύχομαι αυτός ο γάμος ν' αντικατοπτρίζει το χαρακτήρα σας"  

Έχω αναφέρει σε παλαιότερο post και  όχι μόνο, την έκφραση προσωποποίηση θέλοντας να τονίσω πόσο σημαντικό είναι να βάζουμε την προσωπική μας σφραγίδα στο γάμο μας. Διαβάζοντας όμως την φράση " εύχομαι αυτός ο γάμος ν' αντικατοπτρίζει το χαρακτήρα σας"  αισθάνομαι ότι με καλύπτει πολύ περισσότερο. 
Προς όλους εσάς που σχεδιάζετε τη μεγάλη σας μέρα, σκεφτείτε αν οι επιλογές σας αντικατοπτρίζουν το χαρακτήρα σας.  Και ίσως, λέω ίσως, να έχετε εστιάσει την προσοχή σας στην τούρτα της δεξίωσής και όχι στο πώς θα γιορτάσετε εσείς τη μέρα του γάμου σας. Ισως να ενδιαφέρεστε περισσότερο για τις συνθέσεις λουλουδιών στα τραπέζια των καλεσμένων σας και ίσως να σας απασχολεί και να σας αγχώνουν τα τυχόν σχόλια των καλεσμένων σας. Μη αναλώνεστε με τέτοιες λεπτομέρειες, μη σπαταλάτε την ενέργειά σας για παρόμοια θέματα, αυτή η μέρα είναι αποκλειστικά δική σας και σκοπός είναι να χαρείτε, να διασκεδάσετε και αν εσείς περνάτε καλά, αν εσείς είστε ευτυχισμένοι αυτό φαίνεται σε κάθε σας στιγμή.

Σχεδιάστε το γάμο σας όπως ακριβώς ταιριάζει στο χαρακτήρα των δυό σας και όχι όπως πιθανότατα σας συμβουλεύσουν τρίτοι ακόμα κι αν αυτοί οι τρίτοι είναι γονείς σας. Και δώστε σημασία στην επιλογή των τραγουδιών σας, ιδιαίτερα των προσωπικών, του πρώτου χορού, του πατέρα με της κόρης. Επιλέξτε τα τραγούδια που εσείς θέλετε που κάτι σας θυμίζουν, κάτι σημαίνουν για εσάς και μη επαναλαμβάνετε χιλιοπεγμένα τραγούδια.


Comments

Popular Posts