Πώς να επιλέξετε τα χρώματα του γάμου σας

Είναι σημαντικό, από τη στιγμή που έχετε αποφασίσει να παντρευτείτε, να επιλέξετε τα χρώματα του γάμου σας και εξηγώ γιατί.
Η έγκαιρη επιλογή των χρωμάτων θα σας βοηθήσει σημαντικά στην επιλογή του νυφικού σας, της γραβάτας και του κουστουμιού που θα φορέσει ο μέλλων σύζυγός σας, στην επιλογή των λουλουδιών, διακόσμησης, στα προσκλητήρια,  ακόμα και στην επιλογή της τούρτας. Δεν φαντάζεστε πόσο θα σας διευκολύνει η κατάληξη στο χρώμα (βασικό και αποχρώσεις) που θα επιλέξετε. Δε θα χάνετε χρόνο ψάχνοντας χωρίς να ξέρετε τί θέλετε κι αν μπορείτε να το επιτύχετε. Είναι επίσης σημαντικό και στη συνάντηση με τους προμηθευτές σας.

Πώς να επιλέξετε λοιπόν τα χρώματα του γάμου σας;
Πρωταρχικό ρόλο παίζει και πάλι η προσωπικότητά σας. Αποφασίστε τί τύπος είστε, αποφασίστε ποιό θα είναι το στύλ του γάμου σας και διαλέξτε χρωματισμούς που σας ταιριάζουν. Αν π.χ. είστε ρομαντική καλό θα είναι να μη χρησιμοποιείστε κόκκινο έντονο που δηλώνει πάθος, δυναμισμό. Καταλήξτε σε πιο απαλές αποχρώσεις αρκεί να τις έχετε δοκιμάσει στο παρελθόν. Ψάξτε στην ντουλάπα σας δείτε πια είναι τα χρώματα που επαναλαμβάνονται στα ρούχα σας, άρα σας αρέσουν περισσότερο ( ελπίζω να μην είναι όλα μαύρα όπως και τα δικά μου. Αν πραγματικά είναι έτσι συνδυάστε το με πολύ λευκό).

Ποιά είναι τα χρώματα που χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας; στους τοίχους, στα έπιπλα, στα διακοσμητικά. Δηλώνουν τις προτιμήσεις σας.

Ψάξτε στα περιοδικά και στο internet για εικόνες που σας αντιπροσωπεύουν. Φτιάξτε ένα inspiration board από φωτογραφίες που σας αρέσουν. Θα βοηθηθείτε απίστευτα.

Ποιό είναι το χρώμα του δέρματός σας; είστε πολύ λευκή, σταρένια, μελαχρινή; 
Πού θα γίνει η δεξίωσή σας; σε εσωτερικό χώρο, σε ανοιχτό δίπλα σε πισίνα, σε κτήμα,σε κάποιο πύργο!! Αν γίνει σε εσωτερικό χώρο προσέξτε (ιδιαίτερα αν είναι ξενοδοχείο) τα χαλιά και τις ταπετσαρίες,  δε θα θέλατε να ζαλιστούν οι καλεσμένοι σας από την πολυχρωμία και στη χειρότερη περίπτωση η τελική εικόνα να είναι εντελώς διαφορετική από την αναμενόμενη. Αν γίνει σε εξωτερικό χώρο δώστε σημασία στο περιβάλλον, στο πράσινο και στα λουλούδια που περιβάλλουν το χώρο. 

Ποιά εποχή θα γίνει ο γάμος σας; 
Ενώ το κόκκινο και το άσπρο μπορεί να φαίνονται όμορφα το φθινόπωρο,  θα φαίνονται ακόμα καλύτερα το χειμώνα. Για οδηγό έχετε υπόψη σας. Οι απαλοί χρωματισμοί ταιριάζουν την άνοιξη και το καλοκαίρι : πορτοκαλί, κόκκινα, καφέ και κίτρινα το φθινόπωρο, τα κόκκινα, μωβ, πράσινα, ασημί και χρυσαφιά το χειμώνα.

Τα χρώματα συμβολίζουν τάσεις, διαθέσεις που όμως αλλάζουν με το πέρασμα των καιρών. Ανάλογα με τη σημασία των χρωμάτων επιλέξτε ποιά είναι αυτά που σας αντιπροσωπεύουν περισσότερο αλλά και που θα δώσουν την ανάλογη ατμόσφαιρα στο γάμο σας.
  • Μαύρο : Συμβολίζει δύναμη και εξουσία 
  • Μπλέ : Ηρεμία και το ανοιχτό μπλέ υπομονή και ευτυχία
  • Καφέ : Αρέσει περισσότερο σε άντρες δείχνει σκεπτικισμό αλλά και θλίψη
  • Χρυσό : Πλούτο αλλά και θετικότητα
  • Πράσινο : Το χρώμα της φύσης. Δηλώνει αρμονία, ηρεμία, γονιμότητα
  • Πορτοκαλί : Αυτό το όμορφο χρώμα του φθινοπώρου συμβολίζει γνώση και ενέργεια
  • Ροζ: Φιλία και αγάπη
  • Μωβ : Πνευματικότητα αλλά και μυστήριο
  • Κόκκινο : Πάθος, αγάπη, δύναμη, γιορτή
  • Ασπρο: Αθωότητα, ηρεμία, γαλήνη
  • Κίτρινο : Ακατανίκητο χρώμα , συμβολίζει φιλία και διάνοια. 
Κάπως καλύτερα τώρα ; Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν βοήθησε αλλά μπερδευτήκατε ακόμα περισσότερο συμβουλευτείτε τη wedding planner, την οικογένεια ή τους φίλους σας.

Και να θυμάστε. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος γιατί όλοι μας είμαστε διαφορετικοί. Αν βλέποντας κάποια χρώματα ευχαριστούν εσάς και τον σύντροφό σας τότε αυτά είναι τα σωστά αυτά να επιλέξτε.



Comments

Popular Posts