Ολα του γάμου δύσκολα.

Σ' ένα γάμο μπορεί να προγραμματιστούν όλα ή ..... σχεδόν όλα. 


Μερικές φορές η μητέρα φύση δε θέλει να συνεργαστεί μαζί μας. Οι ξαφνικές μπόρες ακόμα και στα μέσα του καλοκαιριού μπορούν να διαλύσουν κυριολεκτικά ένα γάμο. Τα περισσότερα ζευγάρια πιστεύουν ή τουλάχιστον θέλουν να πιστεύουν ότι τη μέρα του γάμου τους ο καιρός θα είναι υπέροχος. Τί γίνεται όμως όταν δε συμβαίνει αυτό;  


Ο καιρός την παραμονή του γάμου τους ήταν υπέροχος όπως και η επόμενη μέρα. Τη μέρα όμως του γάμου άνοιξαν οι ουρανοί και η μπόρα κατέληξε σε καταιγίδα. Είχαν προνοήσει για τέντες που ήταν ήδη στημένες κατά την προσέλευση των καλεσμένων και κάτι λίγο κατάφεραν να κρατήσουν. Ομως η δύναμη της βροχής ανάγκασε τους καλεσμένους να απαρνηθούν τις θέσεις τους. Το γρασίδι ήταν μούσκεμα, δύσκολο το περπατάς βρεμμένο ειδικά όταν φοράς ψηλοτάκουνα παπούτσια, τα μαλλιά των περισσοτέρων κυριών χάλασαν, τα χαριτωμένα φουστανάκια βράχηκαν, οι κύριοι ξέχασαν τον ιπποτισμό τους και όλοι έτρεχαν να σωθούν από τη θεομηνία. Η όμορφη διακόσμηση καταστράφηκε, τα κεριά που έκαναν ρομαντική την ατμόσφαιρα έσβησαν. Το σίγουρο ήταν πώς το θέμα ττου γάμου ήταν .... η βροχή. 


Εχω δεί μέρες μέσα στο κατακαλόκαιρο, που είναι αναμενόμενο να είναι ζεστές, να έχει ψύχρα και το αντίθετο. Εχω δεί μέρες που ο ουρανός είναι καταγάλανος και ξαφνικά μαυρίζει και η βροχή πέφτει ακατάπαυστα. Εχω δεί μέσα στον Ιούλιο γαμπρούς να φοράνε ζεστά κουστούμια και να ιδρώνουν, νύφες με στράπλες νυφικό που το ύφασμα εξ αιτίας του πολυέστερ τις κάνει να δυσανασχετούν και μέσα στο καταχείμωνο νύφες με στράπλες νυφικό χωρίς καν ένα σάλι επάνω τους, να ξεπαγιάζουν. 


Κρατάω όμως αυτό που μου είπε ένας ιερέας. " Δύσκολες στιγμές σαν αυτές αποτελούν ένα είδος τέστ της έναρξης του συζυγικού βίου του ζευγαριού. Μπορούν να χαμογελάνε και στις δυσκολίες που τους περιμένουν;  Μπορούν να αντιμετωπίσουν την απογοήτευση με χάρη και χιούμορ ;  Αν καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τέτοιες στιγμές μαζί με αγάπη και κατανόηση, όπως ταιριάζει και στα λόγια του μυστηρίου του γάμου, τότε θα είναι ευτυχισμένοι" 




" Αν αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να σας συμβεί τότε θα έχετε μια πανέμορφη μέρα" 


συνήθιζε να λέει ένας Βιντεογράφος, όταν το νυφικό πιάστηκε στην πόρτα του αυτοκινήτου με κίνδυνο να σκιστεί ή  όταν η κουμπάρα πάτησε την ουρά του νυφικού ή όταν τα παρανυφάκια έριξαν τα ροδοπέταλα σε λάθος διάδρομο ή .... 


Τί γίνεται στην περίπτωση που έχουμε διακοπή ρεύματος; 


Το ζευγάρι τέλειωσε τη φωτογράφιση είναι έτοιμο να κάνει τη μεγάλη είσοδο και ξαφνικά.. πέφτει το ρεύμα. Επικρατεί πανικός, μουσική δεν υπάρχει, στην κουζίνα δεν μπορεί να δουλέψει κανείς, ο καθένας λέει τα δικά του, ο μαιτρ προσπαθεί να καθησυχάσει τον κόσμο, είναι θεοσκότεινα, η δεξίωση κατστρέφεται  ... και ο πατέρας της νύφης βρίσκει την καταλληλότερη στιγμή να δοκιμάσει τις ικανότητές του στο τραγούδι. Κι όμως αποδείχτηκε ότι ήταν η καταλληλότερη στιγμή. 
Οι περισσότεροι των καλεσμένων τον ακολούθησαν, τα νεύρα κατευνάστηκαν και η back up γεννήτρια ετοιμάστηκε ο DJ ξεκίνησε να παίζει το πρόγραμμά του, τα κεριά άναψαν στα τραπέζια, οι σερβοτόροι άρχισαν να σερβίρουν υπό το φώς των κεριών και το ζευγάρι βρέθηκε στην πίστα για τον πρώτο του χορό. 


Ο πανικός δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο σε παρεξηγήσεις !!


Χρειάζεστε πάντα πλάνο Β. Είναι απαραίτητο σε όλες τις περιπτώσεις. Συζητήστε το με τους προμηθευτές σας,  εξάλλου είναι επαγγελματίες κάτι καλύτερο θα έχουν να σας προτείνουν και αυτοί. 



Comments

Popular Posts