Tips- συμβουλές για την καλύτερη οργάνωση του γάμου σας

Το επόμενο βήμα σας αφού τώρα  ξέρετε (!)  ποιός είναι ο προϋπολογισμός σας, είναι να θέσετε προτεραιότητες, ιδιαίτερα στην άσκημη οικονομική περίοδο που διανύουμε. 
Επειδή στο σχεδιασμό του γάμου σας υπάρχουν κάποια πρέπει,  εστιάστε την προσοχή σας πρώτα σ' αυτά ώστε να μη μπείτε στον πειρασμό να ξοδέυετε χρήματα σε κάθε τι καινούργιο που θα συναντάτε.

Διαπραγματευτήτε με τους προμηθευτές του γάμου σας, αφού αποφασίσατε να τον οργανώσετε μόνοι σας, αν και αυτό είναι δική μου αρμοδιότητα ως wedding planner. Ενημερώστε τους για τον προϋπολογισμό σας και δείτε τί μπορούν να κάνουν για εσάς. Οι περισσότεροι θα σας βοηθήσουν δίνοντάς σας κάτι παραπάνω
Προσωποποιήστε το γάμο σας όσο το δυνατόν περισσότερο.
"κυκλοφορεί" η έκφραση προσωποποίηση τελευταί αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρη για την κατανόησή της. Προσωποποιώ σημαίνει ότι βάζω στην εκδήλωσή μου προσωπικά στοιχεία. Αυτό δυστυχώς δε γίνεται γιατί οι τέσσερις στους πέντε γάμους είναι copy paste. Είτε γιατί οι μέλλουσες νύφες πήγαν στο γάμο της φίλης τους και θέλουν να τον κάνουν ολόιδιο είτε γιατί οι άνθρωποι που σας συμβουλεύουν δεν ακούνε τί θέλετε, δεν καταλαβαίνουν ποιοί είστε. ( κάποια στιγμή θα το αναλύσουμε εκτενέστερα το συγκεκριμένο θέμα).
Αναμίξτε παράδοση, τάσεις αγοράς και τη δική σας προσωπικότητα αλλά και του μέλλοντα συζύγου σας. Να θυμάστε,  οι γάμοι μένουν στη μνήμη μας όχι για το πόσα χρήματα έχουν ξοδευτεί αλλά για το τί διαφορετικό, προσωπικό υπήρχε. Πρωτοτυπήστε με διαφορετικό φαγητό, με μη παραδοσιακό νυφικό που πραγματικά σας αντιπροσωπεύει αλλά έχει και το κάτι άλλο, με το cocktail  που θα σερβίρετε κλπ.
Ζητήστε βοήθεια
από τους φίλους σας,  από την οικογένειά σας. Αν κάποιος φίλος σας είναι καλός στο χειρισμό του Adobe Photoshop μπορεί να σας βοηθήσει στη δημιουργία των προσκλητηρίων σας. Αν η γιαγιά σας ή η μητέρα σας φτιάχνει όμορφα παραδοσιακά κουλουράκια πείτε της να σας τα ετοιμάσει για το καλωσόρισμα των καλεσμένων σας και ξεφύγετε από τους πλέον συνηθισμένους μπεζέδες!!

Και μη ξεχνάτε κάτι. Ο γάμος όπως και οι περισσότερες εκδηλώσεις (εκτός του μυστηρίου),  έχει υποστεί αλλαγές.  Διανύουμε εποχή όπου έχουμε την ελευθερία να κάνουμε πράγματα που πραγματικά θέλουμε και ονειρεύομαστε. Μια παρένθεση. Οταν αναφερόμαστε στο όνειρο του γάμου,  συνήθως σκεφτόμαστε κάτι πολύ ρομαντικό. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο καθένας μας είναι διαφορετικός, ονειρεύεται διαφορετικά πράγματα. Το όνειρο μιας κοπέλας μπορεί να είναι να πάει σ' ένα νησί με 10 καλεσμένους και αυτό είναι που πρέπει να κάνει. Είναι δικός σας ο γάμος ούτε των γονιών σας ούτε των φίλων σας. Γι αυτό παίξτε μαζί του... κάνετε ένα θεματικό γάμο, κάντε το μεσημέρι ή καθημερινή (δεν είναι απαραίτητο να γίνεται Σάββατο βράδυ) προσφέρετε cocktail αντί παραδοσιακή δεξίωση (θα ξοδέψετε πολύ λιγότερα) πάτε στο αγαπημένο σας ετιατόριο κλπ. 
Και αν δε θέλετε να έχετε την παραδοσιακή τούρτα ή τα παραδοσιακά προσκλητήρια μή το κάνετε. Δε θα σας παρεξηγήσει κανείς!!


Comments

Popular Posts