" Αν οι νύφες ήξεραν.."


 .."if brides only knew"  είναι ο τίτλος ενός πολύ αξιόλογου forum από επαγγελματίες του χώρου (wedding planners, caterers, make up artists, κομμωτές, designers, ιδιοκτήτες χώρων δεξιώσεων κλπ) όπου ανταλλάσσονται απόψεις και έχουν πρόσβαση και οι μέλλουσες νύφες www.bridaltweet.com
τί λένε κάποιοι από αυτούς:

" Θα ήθελα οι μελλόνυμφοι να ήξεραν το κόστος μιας επαγγελματικής φωτογράφησης. Οι περισσότερες νύφες δεν έχουν ιδέα πόσο κοστίζει ο εξοπλισμός ενός επαγγελματία φωτογράφου. Ξέρετε ότι μόνο ένας φακός κοστίζει από 2500 έως 4000 δολ ( το forum είναι αμερικάνικο);  αν ένας φωτογράφος που θέλει να λέγεται επαγγελματίας δεν έχει ακριβό εξοπλισμό οι φωτογραφίες σας θα υποφέρουν! Προσπαθώ με πολύ κόπο να "εκπαιδεύσω" τα ζευγάρια στις απαιτήσεις που υπάρχουν στην  φωτογράφηση ενός γάμου" 

Sharon Wheaton
Alternative Life Photography and Design

.........................
" Θα ήθελα να εκπαιδεύσω τις νύφες στη τεράστια σημασία που έχει η συνεργασία τους με μια wedding planner. Οι περισσότερες νύφες σκέφτονται ότι οι wedding planners κοστίζουν ακριβά,  αλλά όταν ανακαλύψουν πόσο περισσότερο τους κοστίζει το τρέξιμο, το άγχος, η ανεύρεση χώρων, τα Ιδ. συμφωνητικά μεταξύ συνεργατών, οι λάθος επιλογές, οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις, που θα μπορούσαν να έχουν αποφύγει, είναι μάλλον αργά για να αλλάξουν γνώμη " 

.........................
" Θα ήθελα οι νύφες να ξέρουν τί θέλουν όταν έρχονται για έρευνα νυφικών. Το καλύτερο θα ήταν να έχουν κάνει κάποια έρευνα να έχουν φωτογραφίες να μπορώ να καταλάβω ποιό είναι το στύλ τους και πού ακριβώς να κινηθώ. Η απάντηση  τις περισσότερες φορές είναι " εσύ είσαι η designer εσύ πρέπει να ξέρεις το στύλ μου".  Να σας θυμίσω κυρίες μου, ότι αν και βρίσκομαι πολλά χρόνια στο χώρο,  δυσκολεύομαι να καταλάβω τί θέλετε με το που γνωριστήκαμε και στο κάτω κάτω δεν είμαι η κολλητή που σας ξέρει από παιδί "  

.........................
" Θα ήθελα οι νύφες να ακούνε την καρδιά τους στις επιλογές του γάμου τους και όχι την οικογένεια και τις φίλες τους, γιατί αυτή η τακτική το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί χαοτικές καταστάσεις. Τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, οι "συμβουλές" που δίνονται είναι για το τί θα έκαναν οι ίδιοι και όχι για τί πραγματικά θέλει η μέλλουσα νύφη. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι απογοητευτικό. Πρέπει να καταλάβετε ότι ο γάμος σας είναι μόνο δικός ΣΑΣ, κανενός άλλου"

.........................
" Θα ήθελα οι νύφες να ξέρουν ότι η επιλογή πολλαπλών χρωμάτων στη διακόσμηση, στα λουλούδια οδηγεί σε εικόνα τσίρκου. Υπάρχουν κανόνες για την επιλογή των χρωμάτων που είναι : 60-30-10. Τι σημαίνει αυτό; πχ.

60%πράσινο σκούρο ( το κυρίως χρώμα)
30% πράσινο ανοιχτό όχι λαχανί ( το δεύτερο χρώμα)
10% άσπρο 

Linda Lu
Floral Poetry Designs

.........................
 " θα ήθελα οι νύφες να μάθουν ποιά είναι η διαφορά μεταξύ ενός σερβιριζόμενου  μενού και ενός μπουφέ. Να είστε ρεαλίστριες με τον προϋπολογισμό σας, μην υποθέτετε τί μπορείτε να ξοδέψετε, να είστε ακριβείς και ειλικρινείς με τους προμηθευτές σας. Μη λέτε ότι μπορείτε να διαθέσετε 10000.00 ευρώ ενώ μπορείτε 13000.00.Μη σπαταλάτε το χρόνο των προμηθευτών σας όταν δεν μπορείτε να δώσετε απαντήσεις και κυρίως πιστεύετε ότι τα ξέρετε όλα "

.........................
" θα ήθελα οι νύφες να ξέρουν τί θέλουν να έχουν κάποια κάποια προετοιμασία του τί χρειάζονται, ειδικά όταν δεν έχουν προσλάβει μια wedding planner να τους εκπροσωπεί, πριν να προγραμματίσουν ραντεβού με τους προμηθευτές τους. Οι νύφες που πιστεύουν ότι έχουν πολύ χρόνο μπροστά τους και τα αφήνουν  όλα για 2-3 μήνες πριν είναι φυσικό να κάνουν βεβιασμένες κινήσεις και επιλογές και συγχρόνως να μη μας δίνουν το χρόνο να ασχοληθούμε όσο πρέπει μαζί τους, ειδικά όταν πρόκειται για την επιλογή του νυφικού τους.

Judy Stark
Wedding Center USA
Modesto CA
www.weddingcenterusa.com 

Προσπάθησα να μεταφράσω όσο πιο ελεύθερα μπορούσα τις απόψεις διαφορετικών προμηθευτών και να μεταφέρω ένα απόσπασμα. Θα υπάρχει και συνέχεια ελπίζοντας να βοηθήσω στο ξεκαθάρισμα κάποιων θεμάτων.

Comments

Popular Posts