Συμβουλές γάμου.. ενόψει οικονομικής κρίσης


Το οικονομικό είναι πραγματικά ένα μεγάλο θέμα στο γάμο ειδικότερα στη δύσκολη εποχή που διανύουμε. Για να μειώσετε το άγχος, σας προτείνουμε κάποιους τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων. Πριν από αυτό όμως,  θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι ο τέλειος γάμος που πιθανότατα ονειρευτήκατε, απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Χρειάζεστε καλό σχεδιασμό, δημιουργικότητα και κοινή λογική. 
Φτιάξτε μόνοι σας τα προσκλητήριά σας

Φτιάξτε μια έξυπνη λίστα καλεσμένων  Η λίστα καλεσμένων σας χρειάζεται να περιέχει  μόνο άτομα που σας είναι γνωστά και σημαίνουν κάτι για εσάς και τους γονείς σας.  Δεν προτείνω να τους διαγράψετε όλους. Μπορείτε όμως πολύ ευγενικά να ενημερώσετε ότι ο γάμος σας θα γίνει σε στενό κύκλο. Ολοι θα το καταλάβουν.
Σκεφτείτε cocktail ως εναλλακτική πρόταση
Διαλέξτε την ώρα και σχεδιάστε μια πολύ όμορφη, διαφορετική δεξίωση. Κάντε ένα cocktail party με fruit punch με αλκοόλ ή όχι, με finger food, εξωτικά φρούτα, γλυκά και πολλά cocktails. Ομορφη μουσική και  μικρής διάρκειας. Ισως απόγευμα Κυριακής;
Χρησιμοποιήστε δική σας κάβα
Ψάξτε για χώρο δεξίωσης όπου μπορείτε να φέρετε τη δική σας κάβα, δεν το δέχονται όλοι.  Οταν κάνετε εσείς τις αγορές σας,  εκτιμάτε τις ποσότητες που θα χρειαστείτε, ξέροντας του φίλους και τις προτιμήσεις τους. Ακόμα καλύτερα, ψάξτε για εκπτώσεις – προσφορές σε κάβες.
 Επιλογή μέρας
Ποιός λέει ότι ο γάμος σας πρέπει να γίνει Σάββατο ή Κυριακή; τη στιγμή που αποφασίσατε να παντρευτείτε και το θέλετε,  υπάρχουν και οι ενδιάμεσες μέρες της εβδομάδας. Οσο για τους καλεσμένους σας πιστέψτε με,  αυτοί που σας αγαπάνε θα έρθουν. Με αυτό τον τρόπο θα πετύχετε πολύ καλύτερες τιμές σε οποιοδήποτε χώρο και αν κάνετε τη δεξίωσή σας και θα ξεμπερδέψτε και νωρίτερα γιατί η επόμενη μέρα θα είναι εργάσιμη για τους περισσότερους.
Προτιμήστε  DJ αντί μουσικού σχήματος
Αν και δεν είναι πολύ συνηθισμένο αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι οι ζωντανές ορχήστρες κοστίζουν ακριβότερα. Ενας καλός DJ μπορεί να έχει μεγάλη ποικιλία μουσικών ακουσμάτων και να σας χρεώσει πολύ λιγότερο από μια ορχήστρα. 
Στολισμός : Απλός και όμορφος
Το απλό είναι και κομψό, δεν χρειάζεστε υπερβολές στη διακόσμησή σας, χρειάζεστε έξυπνες λύσεις (εξακολουθήστε να παρακολουθείτε το blog )
Θυμηθείτε: όλα τα extra στο γάμο κοστίζουν και σας βγάζουν από τον προϋπολογισμό σας. Κάνετε την τελετή και τη δεξίωσή σας στον ίδιο χώρο, επιλέξτε χώρους με άφθονο πράσινο είναι η καλύτερη διακόσμηση... 
Beaute
Για την περιποίηση της ομορφιάς σας, ζητήστε από τη μητέρα, τα αδέλφια σας, τους καλούς σας φίλους αν πρόκειται να σας κάνουν δώρο,  να σας κάνουν αυτό ακριβώς. Θα απαλλαγείτε από ακόμα μια έννοια.
Βίντεο ναι ή όχι;
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι είναι απαραίτητο αλλά αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό. Αν πραγματικά θέλετε να έχετε βίντεο στο γάμο σας συνεννοηθείτε με το φωτογράφο σας, οι φωτογράφοι πάντα έχουν τους δικούς τους συνεργάτες για βιντεοσκόπηση.
Φωτογράφος
Από τα λίγα πράγματα του γάμου σας που δεν πρέπει να κάνετε τσιγγουνιές. Οι φωτογραφίες σας είναι οι αναμνήσεις σας, θα τις έχετε για μια ζωή, θα τις δείχνετε στα παιδιά σας, φροντίστε να είναι καλής ποιότητας. Συνεργαστείτε με επαγγελματία φωτογράφο, δείτε τη δουλειά του, συζητήστε τί θέλετε μαζί του, γνωριστείτε καλά και όχι μόνο στη μέρα του γάμου σας. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να κάνετε την έρευνά σας. Αν οι φίλοι σας παρόλαυτά θέλουν να σας φωτογραφήσουν κανένα πρόβλημα.
Ταξίδι μέλιτος .........που δε χρειάζεται να ληστέψτε τράπεζα
Αν είστε σε θέση να αποταμιεύσετε χρήματα για το γάμο σας όλα καλά αν όμως όχι .. δεν αξίζει να κυρήξετε πτώχευση για το ταξίδι του μέλιτος. Πάτε για camping, βρέστε μια οικονομική κρουαζιέρα ή πάτε ένα ταξίδι στο εξωτερικό  σε κάποιο ξενοδοχείο με πρωϊνο. Το σπουδαίο στην ιστορία είναι ότι είστε πια επίσημα σύζυγοι και αυτό δεν αλλάζει είτε σε εξωτική τοποθεσία είτε σε λιγότερο εξωτική. Είστε μαζί και αυτό μετράει.
Σκεφτείτε  οικολογικά
Ολο και περισσότερα ζευγάρια ευσαισθητοποιούνται να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Μπορείτε να κάνετε μια απόλυτα οργανική δεξίωση με οργανικά (βιολογικής καλλιέργειας ) προϊόντα. Τις αγορές σας θα τις κάνετε από τοπικούς παραγωγούς που θα είναι σε συμφέρουσες τιμές. Κρέας από ζώα ελευθέρας βοσκής, λαχανικά εκτός ορμονών, οργανικό κρασί ακόμα και καφέ και γλυκά. Αυτό φυσικά απαιτεί ακόμα περισσότερο χρόνο απ’ ότι ένα συνηθισμένο μενού, αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο. Αν πάλι οι τιμές των οργανικών προϊόντων σας κοστίσουν περισσότερο μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα από το νυφικό σας, το χώρο ενοικίασης, το μεταφορικό μέσο που θα χρησιμοποιήσετε, ακόμα και τις μπομπονιέρες σας.
Συνεχίζεται..  

Comments

Popular Posts